EĞİTİMLER

ÖĞRETMENLER İÇİN PEDAGOJİK BİLGİ VE TEKNOLOJİK BAKIŞ AYARLARI

HEMEN KAYDOLUN

İçeriği

Eğitim araştırmalarında PCK (Pedagocial Content Knowledge), yani pedagoji bilgisi diye geçen bu terim öğretmenlik yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. İnsan ilgili bilgisi rehberliğinde hareket eder ve her bildiğinin de adını koyamaz. Bu bilgiye kaba ve ince ayarlar yapılabilir. Öğretmenlerin pratik iş tarifi öğrencinin kafasına belli bir bilgi öbeğini sokmak şeklinde olduğundan bu mühendiscene yaklaşım ayar yapmaya da elveriyor.   Öğretmen olarak her ne öğretiyorsanız onu öğretmeye dair sahip olduğunuz bilginin tümü pedagojik bilginiz oluyor. Acemilikten ustalığa doğru bir yolculuk olarak bakıldığında bu toplam bilgi sürekli bir inceltme sürecine tabidir. Ustalığı da ne yaptığını daha iyi anlamak ve daha iyi anladıkça da dışarıdan bakana sade ve basit gelen ama ifa edene göre daha karmaşık bir formülasyonla hareket etme şeklinde kısaca tanımlayabiliriz.   Pedagojik bilginizin kaba ayarlarını görebilmeniz mümkündür. Ayrıca ince ayar yapacak parametreler de mevcuttur. Eğer teknoloji ile haşır neşirseniz, onu öğretiminizle bütünleştirmede kendi pedagojik bilginizi tanımak daha sağlıklı ve sağlam bir uyum sağlar.

Kazanımları

Öğretim anlayışınızı tanıyın, pedagojik olayları çözümleyecek araçlara sahip olun ve öğretiminize nasıl yenilikçi katkılar yapabileceğinizi öğrenin. Kendi öğretim biçiminize kısa ve uzun vadeli irili ufaklı ayarlar yapmaya çok kısa sürede başlayabilirsiniz.

Kimler İçin?

ilk, orta ve lise öğretmenleri

Eğitmenler

Dr.Öğr.Üyesi Hamdi Erkunt

Boston Üniversitesinde Eğitim Teknolojisi doktorası yapan Erkunt, 1998 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünde öğretim üyesidir. Bilgi ve enformasyon teknolojileri kullanarak bilgiyi tüketmek yerine üretmekte iş birliği yapan öğretmen ve öğrencinin oluşturduğu alt kültür ve ustalık temel araştırma konularıdır. Ayrıca, bir işi hakkıyla yapmayı sağlayacak gerçek becerilerin ancak yap öğren esasına dayalı tecrübelerle kazanılacağına dayanarak öğrencileriyle birlikte yap öğren ilkesine dayalı kavram anlama ve beceri geliştirme simülasyonları geliştirmektedir. Çeşitli TÜBİTAK projelerine hakemlik ve izleyicik de yapan Erkunt, iş performansına yönelik beceri geliştirme eğitimleri tasarlamada deneyimlidir. Boğaziçi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü başkanlığını da yürüten Hamdi Erkunt, üniversite yıllarından beri amatörce bisiklete binmeye devam etmekte, fırsat buldukça da gönül verdiği Offroad etkinliklerine katılmaktadır.